• Secțiunea „Creștinul și Știința-Tehnologia”

    CREȘTINUL ȘI ȘTIINȚA-TEHNOLOGIA - Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Dr. Remus Runcan - Dezvoltarea tehnologiei pe viitor

Scris în . Publicat în Creștinul și ȘTIINȚA-TEHNOLOGIA.

Tehnologia se dezvolta cu pasi foarte repezi. Se spune ca deja se lucreaza la tehnologia care va fi disponibila peste cinci ani. Deja web1.0 este total demodat, web 2.0 din care fac parte retelele soicale si el devine demodat. Se vorbeste tot mai mult despre internetul 3.0, un internet integrat care nu numai ca te implica pe tine cum face web 2.0, ci este deasupra ta si cumva tu esti integrat intr-un sistem mai mare decat tine. Pe viitor tehnologia aceasta va controla vietile oamenilor, vor sti exact locul in care ne aflam, chiar si acum se stie datorita dispozitivelor de a transmite exact locatia in care ne aflam, acestea transmit exact coordonatele pe care le avem in fiecare moment din viata noastra. Dupa cum vedeti, acestia sunt zorii unei noi epoci.

Web3.0 va aduce noutati, ma gandesc acum la jocul acesta cu pokemoni, el a fost lansat odata cu o lansare tehnologica. Acei ochelari in care iti montezi telefonul mobil si nu mai vezi absolut nimic, decat ceea ce iti prezinta telefonul mobil. Oamenii isi pun telefonul mobil pe ochi si vad lucruri care nu sunt in lumea reala si culeg pokemoni. Poate ca pe viitor nu vor mai culege pokemoni, poate ca li se vor livra imagini tridimensionale, cu amante virtuale, nu stim unde va duce toata dezvoltarea aceaasta a tehnologiei, dar stim sigur ca ea conduce inspre o directie, putem sa spunem acum, cel putin periculoasa. Nu stim exact toate elementele, dar putem sa ne dam seama ca lucrurile incep sa devina periculoase in momentul in care imaginea este foarte aproape de ochiul tau.

Ma gandeam la istoria filmului, la perioada in care imaginile erau proiectate pe un ecran intr-o sala mare (vorbesc de generatia parintilor nostri), in timpul acela ecranul era foarte departe. In acele perioade vedeai oamenii care sunt in sala, auzeai pe cate unul care tuseste si cumva interactionai cu ei urmarind acelasi film. Unii plangeau, altii radeau, depinde de genul filmului. Dupa care a venit perioada televizorului, ecranul acela mare, foarte mare a venit mai aproape de tine. Si a fost perioada televiziunii in care oamenii au fost cumva cuceriti de televizor. In acest timp, oamenii inca discutau intre ei, urmareau un film impreuna, se uitau la meci, faceau observatii. A trecut si perioada aceasta si a venit perioada computerelor. Computerul s-a apropiat mult de noi, majoritatea dintre noi il tinem pe genunchi si il folosim ore in sir.

Dupa aceasta,a urmat perioada telefonului mobil care s-a apropiat de noi asa de mult incat prin acesti ochelari el este aproape de ochiul nostru. Vazand toate aceste etape, ma intreb care este etapa urmatoare. Cred ca urmatoarea etapa va fi aceea in care imaginea va fi proiectata pe retina, iar ultima va fi ca vor fi proiecate direct pe creier. Toate aceste studii care se fac pe creier, cred ca au ca si scop sa ajunga sa controleze direct creierele oamenilor. De aceea, cred ca este important sa citim, sa gandim si sa luam Cuvamtul lui Dumnezeu si sa vedem ce spune despre toate aceste lucruri care se intampla in timpul nostru. Sa stiti ca Biblia vorbeste despre lucruri legate de tehnologie, de retelele sociale si putem vedea ca Biblia anticipeaza toate aceste perioade pe care noi le traim.

Citeste mai mult despre acest subiect: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie

1769 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.