Fii o persoana care are scop - de Joyce Meyer

Fii o persoana care are scop - de Joyce Meyer

 

Simți că viața trece pe lângă tine? Faci multe lucruri, dar ai impresia că nu faci nimic? Am trecut și eu pe acolo și pot să vă spun că aceste sentimente sunt rezultatul faptului că te lași condus de timp și nu ești tu cel care conduce timpul.

Am trăit cu astfel de sentimente un timp îndelungat, dar, de-a lungul anilor, Dumnezeu mi-a arătat câteva instrucțiuni care m-au ajutat să văd cum să-mi organizez timpul pe care mi l-a dat. Cred că aceste soluții pot fi o binecuvântare și pentru voi.

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le învățăm este să ne trăim viața având un scop. În loc să lăsăm ca lucrurile nesemnificative să ne distragă atenția de la adevăratele priorități, trebuie să ne hotărâm să rămânem concentrați la ceea ce ne-a chemat Dumnezeu să facem.

Cred că cel mai ușor ne lăsăm prinși în a face lucruri bune pe care nu suntem chemați să le facem. De exemplu, la începutul lucrării mele, când i-am văzut pe alți slujitori cum lucrează cu diferite daruri ale Duhului Sfânt, am vrut și eu să pot să fac câte puțin din fiecare lucru pe care ei îl făceau. Nu a durat foarte mult timp și am devenit descurajată și frustrată pentru că nu le puteam face pe toate.

Din fericire, Dumnezeu mi-a arătat că încercam să fac lucrurile pe care El i-a chemat pe ceilalți să le facă, încercam să fac lucruri pe care El nu m-a chemat, nu m-a împuternicit ca să le fac. Dumnezeu nu voia să mă compar cu ceilalți sau să concurez cu alte lucrări. El doar voia ca eu să împlinesc chemarea pe care mi-a dat-o și să dau tot ce am mai bun.

Când încercăm să facem altceva decât ceea ce suntem chemați să facem, pierdem timp, energie și ajungem să ne simțim neputincioși. În Filipeni 5:15 scrie: „Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi.” Dumnezeu are o chemare specifică pentru fiecare dintre noi și, pentru a împlini acea chemare, El ne-a echipat pe fiecare dintre noi cu daruri unice și cu talente (vezi Romani 12:6-8).

Odată ce știm care ne este chemarea, trebuie să investim cea mai mare parte din timp și din energie făcând lucrul respectiv. Cu mulți ani în urmă, în timp ce mă rugam, Dumnezeu mi-a spus: „Vreau să înveți să-ți dedici cea mai mare parte din timp studiului, rugăciunii, predicării, învățăturii și scrisului.” Din acel moment, mi-am făcut un plan ca să împlinesc direcția dată de El și l-am pus în aplicare.

Nu cred că trebuie să fim atât de concentrați la planul nostru, încât să fim nepoliticoși cu ceilalți sau să nu-I permitem lui Dumnezeu să intervină. Nu ar trebui să ne trăim viața într-un mod neclar, lăsând să treacă zilele și așteptând să vedem ce se întâmplă.

În Efeseni 5:17 scrie: „De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.” Cred că, atât timp cât avem un scop, vom avea parte de satisfacție și de împlinire în fiecare lucru pe care îl facem.

Vă încurajez să fiți persoane care au un scop și să vă dedicați lucrurilor pe care v-a chemat Dumnezeu să le faceți. Bineînțeles, nu uitați să vă faceți timp să vă bucurați de viața din belșug pe care v-a dat-o Dumnezeu. În timp ce Îl lăsați pe Duhul Sfânt să se ocupe de programul vostru din fiecare zi, El vă va da harul să vă gestionați timpul într-un mod înțelept. Gaseste-ti scopul tau!

 

4722 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.