Islamul in ascensiune si Europa in criza?

  Mapamond Creștin

smn_05_2011_4

Se pare ca Islamul dobandeste tot mai multa putere, in timp ce Europa este din ce in mai slaba. este adevarat lucrul acesta?

Daca ar fi sa ne bazam pe ceea ce a publicat presa in ultimii ani in legatura cu dezvoltarea Europei si a tarilor musulmane, vom ajunge la concluzia ca influenta regimurilor islamice este intr-o crestere rapida, in timp ce dezvoltarea Europei este mai degraba caracterizata de stagnare si crize. Tendintele care dovedesc aceasta evolutie sunt urmatoarele:

– In ceea ce priveste cresterea demografica a populat iei, tari le islamice lider prezinta o crestere exploziva1, in timp ce populat ia pur europeana (fara imigranti) este intr-un proces de stagnare.

– In domeniul economiei, de la izbucnirea crizei petroliere, statele OPEC au obtinut o pozitie la varf cu privire la extragerea de titei, poziție ce le permite sa stabileasca preturi le pe piata mondiala. Extragerea de titei le-a oferit acestor state o sursa deosebita de bogatie, transformandu-i pe europeni in solicitatori. Criza euro din anul 2010, cu o devalorizare de aproximativ 20% fata de alte monede, este o alta dovada impotriva Europei.

– Islamul a devenit in numeroase state europene un factor politic care trebuie neaparat luat in considerare. Se inmultesc voturile islamiste care obliga guvernele europene sa includa saria (instanta islamica bazata pe Coran, n.red.) in legislatia lor.

– Islamul mizeaza in zilele din urma pe un interes puternic in ce-l priveste, iar in tarile europene se poate observa o indepartare tot mai acuta de crestinism. Toate acestea par sa dovedeasca avantul islamului si declinul Europei. Daca analizam insa starea lucrurilor in lumina Cuvantului profetic, atunci putem observa anumite tendinte care se orienteaza intr-o directie cu totul diferita:

1. In lumea islamica: Islamul este ultima religie monoteista (adica o religie care vesteste un singur Dumnezeu) din sanul careia inca porneste o putere reala. smn_05_2011_2udaismul si crestinismul sunt subminate din interior, astfel incat ele nu mai reprezinta o piedica demna de luat in seama de catre Anticrist in vederea impunerii unei religii a unitatii mondiale. Islamul dimpotriva, in forma sa actuala, ar lupta vehement impotriva instaurarii unei religii mondiale neislamice. Prin urmare, trebuie inca sa aiba loc anumite evenimente care sa franga pozitia actuala de putere a islamului. Pot fi observate anumite indicii cu privire la aceasta:

– Revoltele din Tunisia, Egipt, Iordania, Iran, Libia, Bahrain, Yemen si Siria arata ca milioane de oameni au inteles lipsa de libertate impusa de sistemele lor religioase nationale. Aici pare sa se desfasoare un proces asemanator cu cel care a avut loc in Europa de Est, cand «perest roika» a determinat prabusirea sistemului totalitar din Uniunea Sovietica si caderea Zidului Berlinului. Canale mass-media de pe internet ca YouTube, Google, Facebook si Twitter le permit acestor oameni sa primeasca pentru prima data informatii necenzurate din alte tari, sa mediteze asupra lor si sa faca diferite comparatii cu situatiile din tara lor. Islamul politic nu mai este un bloc inchis, asa cum a fost timp indelungat.

– In Europa, mai multe tari importante au inceput sa isi corecteze atitudinea fata de islam. Cartea lui Thilo Sarrazin, Deutschland schafft sich ab (Germania se desf iinteaza, n.trad.), a avut parte de multa sustinere prin prisma ideilor critice la adresa islamului. Presedintele francez Nicolas Sarkozy lupta vehement impotriva aderarii Turciei la UE. Decizia Elvetiei de a nu permite construirea de minarete a declansat un ecou puternic in intreaga Europa. In Olanda, Partidul pentru Libertate al lui Geert Wilders, care este caracterizat de idei critice la adresa islamului, are o popularitate considerabila. In anul 2008, in urma unui sondaj de opinie, 56% dintre olandezii intervievati au spus ca guvernul a gresit atunci cand le-a permis atator musulmani sa intre in tara.

– Finalul bogatiei economice a statelor arabe prin producerea de petrol este aproape. Potrivit informatiilor actuale, in 40-50 de ani, rezervele de petrol existente vor fi epuizate. Atunci lumea araba isi va pierde avantajul in fata Vestului, precum si pozitia economica de monopol.

– Locul pentru cel de-al treilea Templu pe care il vor ridica israelienii si in care va sta Anticrist in timpul necazului celui mare este ocupat momentan de moscheea al-Aqsa. Potrivit Cuvantului profetic, acest Templu va trebui sa fie construit. Islamul reprezinta totusi un obstacol prin puterea sa mondiala actuala. Trebuie sa aiba loc inca un eveniment care sa slabeasca decisiv islamul, astfel incat moscheea al-Aqsa sa poata fi inlaturata.

2. In Europa: Europa a crescut constant in decursul ultimilor 60 de ani ca dimensiune si importanta. Ceea ce in 1951 si-a avut modestul inceput in Montanunion, in smn_05_2011_1anul 1957, in urma tratatelor de la Roma, a devenit o putere politica ce nu poate lipsi ca partener de discutii in ceea ce priveste problemele politice internat ionale importante. Astazi Uniunea Europeana este o confederatie de state care cuprinde 27 de tari cu un numar de locuitori de peste 500 de milioane. In ciuda tuturor greselilor si a crizelor sale, directia Uniunii Europene este orientata in mod clar catre succes:

– Opozitia populatiei sceptice din tari cum ar fi Danemarca si rlanda a fost invinsa printr-o munca perseverenta de lamurire si prin votari repetate. – Fortele mobilizatoare, Frant a si Germania, urmaresc consecvent, de decenii, unificarea Europei, chiar si atunci cand exista cele mai diverse coalitii de guvernare.

– S-a reusit crearea unei monede unitare, si anume euro.

–Un punct important l-a reprezentat implementarea acordurilor de la Lisabona din 1 decembrie 2009. Acest acord are rangul de constitutie si a oferit UE o baza juridica pentru legislatii viitoare. Executivul a primit responsabilitati atat de vaste, incat vocile critice din Parlamentul UE pot fi usor acoperite.

– Criza economica din 2008 a dus la o separare de suprematia economica americana si a sporit prestigiul Europei in comparatie cu SUA.

– Criza economica a ajutat la consolidarea Europei in interior. Sistemul de salvare de miliarde de euro, care a fost creat in favoarea economiilor nationale problematice ca Grecia, rlanda si Spania, le-a permis factorilor responsabili din cadrul UE sa submineze suveranitatea economiilor nationale ale tarilor respect ive. La inst ituirea acordurilor de la Maastricht din 7 februarie 1992, elita UE a promis ca aceste acorduri vor fi doar cu privire la domeniile politicii externe 6 temA lun si a securitatii comune.

Economiile nationale ale statelor membre urmau sa ramana «independente». Criza economica din 2008-2010 le-a oferit responsabililor din cadrul Uniunii Europene pretextul oportun pentru a-si incalca promisiunea si a reduce in continuare importanta politica individuala a statelor membre. Nu este intamplator faptul ca, recent, UE a cerut Greciei liberal izarea intreprinderilor de stat. Aceasta cerere a fost considerata ca fiind «contraserviciul» statului grec pentru ajutorul economic primit de la Uniunea Europeana.

– Multi invatatori biblici considera ca cea de-a patra imparatie pe care o aminteste Daniel in capitolul 2 al cartii sale reprezinta Imperiul Roman. Unul dintre pilonii sustinatori ai acestui imperiu a fost dreptul roman, cu sistemul sau ordonat de legi. Dreptul european actual este puternic influentat de dreptul roman.

Daca luam in considerare tot i acesti factori, intelegem de ce fostul presedinte al Frantei, François Mitterrand, a spus la mijlocul anilor ’90 cu privire la Europa:

«Nous n’attendons que l’homme» (Il mai asteptam doar pe omul potrivit, n.trad.), adica pe cel care va duce Europa intr-o pozitie de lider absolut la nivel mondial.

smn_05_2011_3Vedem cu aceasta ocazie ca semnele vremii ar trebui interpretate diferit in lumina Cuvantului profetic fata de felul in care presa internat ionala urma reste sa le prezinte. Factorii de dezvoltare ai islamului pot fi impresionanti la o prima vedere sau din perspectiva statistica, dar ei au o inf luenta de scurta durata. Dimpotriva, factorii de dezvoltare ai Europei sunt de gen structural si cu o influenta de lunga durata. Nu islamul se af la in ascendenta, iar Europa in criza, ci mai degraba invers.{jcomments on}

Sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

6247 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.