Creștinii slujesc pe străzile din Chicago pentru a curăți orașul de bandele criminale

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

În America are loc un război ascuns și se pare că Chicago este centrul. În primul sfârșit de săptămână al lunii august, 75 de oameni au fost împușcați și uciși pe străzile orașului. Anul acesta au fost omorâţi peste 300 de oameni. Edilii nu au nicio soluție pentru a pune capăt acestei violențe absurde. Acum este rândul Bisericii să recâștige aceste cartiere periculoase.

Imediat după miezul nopții, duminica trecută, în partea de vest a orașului Chicago, doi bărbați au tras cu arme de foc în mulțime. Temperaturile mari încing spiritele. Sâmbăta de la 10 dimineața până duminică la 10 dimineața, cel puțin 30 de oameni au fost împușcați, dintre care cinci au murit. Iar „orașul vânturilor” a devenit un loc tensionat.

„Aceste împușcături nu au loc la întâmplare, ci au loc în urma unor conflicte între bande”, declara un polițist.

Primarul și alții cer vindecare. Mă aflu în centrul orașului Chicago, pe strada Martin Luther King Jr. care este numită și „strada crimelor”. Credincioșii locali își unesc forțele pentru a duce oamenii la Isus Hristos, o stradă după alta. Evenimentul de 40 de zile de evanghelizare se numește „Jesus Summer” și a început într-o zi ploioasă și potrivită, având în vedere lacrimile care au curs în acest oraș din cauza violenței armate.

Duhul violenței să fie legat în acest oraș. Duhul păcii să fie eliberat în acest oraș. Declarăm pacea pe strada Austin, declarăm pacea în acest oraș, în numele lui Isus Hristos, Fiul Dumnezeului Cel viu.”, s-a rugat un bărbat.

După rugăciuni s-a trecut la acțiune, când credincioșii au ieșit pe străzi pentru a sluji. Au împărțit mâncare oamenilor străzii, au răspândit Evanghelia pe străzi, au organizat o mișcare de trezire și evenimente pentru copii.

Pastorul Dimas Salaberrios este din New York. El ajută la coordonarea proiectului „Jesus Summer” din oraș.

Echipăm bisericile cu materiale în valoare de milioane de dolari pentru a ne asigura că vom atinge fiecare cămin din Chicago cu Evanghelia. Aceasta este misiunea și au loc o mulțime de evenimente”, spune pastorul.

Fost traficant de droguri, Salaberrios postește până când vor înceta împușcăturile din Chicago pentru cel puțin o săptămână. El se roagă pentru cei implicați în actele violente.

... m-am rugat în numele lui Isus. Amin! Am fost cândva un traficant de droguri. Am vândut droguri aproape toată viața.”

Recent, el a împărtășit Evanghelia cu membri ai bandelor din oraș.

„Când atingi criminalii, împușcăturile se opresc și atunci va fi pace”, a adăugat Dimas.

Este greu să slujești în acest oraș, însă Salaberrios a văzut schimbări. El s-a rugat cu cei care au protestat, după ce un bărbat de culoare a fost ucis de un polițist.

Ne-am gândit să ne rugăm pentru oameni. Am văzut oameni supărați, mânioși și i-am întrebat dacă pot să mă rog pentru ei. M-am rugat să fie cuprinși de pacea lui Dumnezeu”, mărturisește pastorul.

Un localnic, Donovan Price a luat legătura cu pastorul Salaberrios când a ajuns în oraș. În calitate de susținător al victimelor, el vede violența și efectul violențelor de aproape.

La 20 de minute după împușcături eu ajung la fața locului. Când ajunge familia la locul crimei, eu o susțin și o ajut timp de 2-3 ore. Câteodată mă rog, citez din Scriptură, altădată le transmit dragoste, îi mângâi și îi ajut să înțeleagă că Duhul Sfânt le poartă de grijă, că Dumnezeu este alături de ei”, ne-a spus Price.

Camerele echipei noastre l-au urmat pe Salaberrios și pe numeroși parteneri de slujire în timp ce ei au vestit Evanghelia.

„Ei îmi urmăresc emisiunile. Știu că este ciudat pentru ei să mă vadă aici. Se întreabă oare ce caut aici. Suntem aici pentru că îi iubim, vrem să îi îmbrățișăm și să îi ajutăm să vadă că Isus lucrează în viața lor.”

Mulți au reacționat în mod pozitiv.

„O femeie tânără mergea pe stradă pe lângă blocurile din spatele meu, pe care oamenii le numesc „proiecte” și am oprit-o. Avea nevoie de rugăciune. Am continuat să vorbim și am întrebat-o dacă L-a acceptat vreodată pe Isus drept Mântuitor, iar ea a spus că nu. I-am spus că azi ar putea fi ziua potrivită. Nu trebuie să fie perfectă. Ea a fost așa de frântă și L-a acceptat. Am slujit-o, ne-am rugat pentru ea. Și fiul ei L-a acceptat pe Isus”, ne-a spus Kellie.

Deși împușcăturile nu au încetat și evenimentul „Jesus Summer” se va sfârși în luna august, Salaberrios va insista pentru instaurarea unei schimbări de durată.

„Suntem hotărâți să continuăm această lucrare cât putem. Vrem să atragem atenția oamenilor asupra acestei probleme, să convingem cât mai mulți creștini să se implice pe străzi. Sunt în jur de 1.500 de criminali. Dacă ne putem concentra pe acel grup, atunci putem schimba orașul Chicago”, a concluzionat Robertson.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond creștin 736 - 26 august 2018. Ultimele știri creștine - http://alfaomega.tv/stiri

805 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.