Lucrarea de vindecare prin eliberare – o necesitate în bisericile locale | Reportaj Alfa Omega TV

Scris în . Publicat în Știri din România.

Slujirea de vindecare prin eliberare trebuie să fie o componentă importantă în cadrul bisericilor locale. Ea face parte din mandatul pe care Domnul Isus Hristos l-a încredințat ucenicilor. Lucrarea se face sub autoritate spirituală și prin Duhul Sfânt.

Biserica este un loc al vindecării, iar urmașii Domnului Isus Hristos au primit misiunea de a vindeca bolnavii alături de propovăduirea Evangheliei. Creștinii au nevoie de pregătire astfel încât să poată ajuta oamenii să fie eliberați și vindecați.

David Moza, director, Ellel Ministries România: Domnul Isus a mandatat și a poruncit, ucenicilor și prin ei nouă, ca să propovăduiască Evanghelia Împărăției, dar să și vindece, să se ocupe de oameni. Noi vedem aceasta ca parte din Marea Trimitere pe care o vedem în Matei 28.

Așa cum au observat unii lideri de biserici sau cei implicați în această slujire, lucrarea de vindecare prin eliberare nu este foarte răspândită în Trupul lui Hristos. Au fost identificate câteva cauze care blochează lucrarea, cum ar fi rezistență la schimbare, superficialitate sau comoditate.

Nicu Gafencu, consilier, Comunitatea Regională Penticostală Suceava: Lucrurile nu s-au schimbat peste noapte. În timp s-a pierdut a da importanță lucrării acesteia sau, dacă vreți, ușor, ușor am fost înșelați de diavolul în a aduce oamenilor o evanghelie care, nu zic că nu este bazată pe un cuvânt scris, autentic, dar o Evanghelie a înțelepciunii umane.

Vali Paul, pastor, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Mai degrabă o comoditate. Și cred că ar fi timpul ca bisericile să iasă. De fapt, cred că pandemia un pic a scuturat fotoliile multora să iasă din confortul ăsta. Asta înseamnă că trebuie să-mi aloc timp pentru slujire. Asta înseamnă că eu ca și păstor trebuie să îi echipez pentru asta.

Bogdan Graur, InHim Ministry – Cluj-Napoca: Cred că este superficialitatea asta cotidiană, în care oamenii au așteptarea ca instant să li se rezolve problemele.

Mircea Graur, InHim Ministry – Cluj-Napoca: De multe ori în biserică se dau învățături care țin de cunoaștere, dar de foarte multe ori fără aplicații practice pe care să le facă oamenii.

Una dintre principalele cauze pentru care creștinii sunt apăsați, bolnavi și nu își pot ajuta semenii, este neiertarea.

Mircea Graur, InHim Ministry – Cluj-Napoca: Oamenii cred că sunt îndreptățiți să nu ierte, că uite ce mare lucru i-a făcut, ce mare prejudiciu i-a adus și așa mai departe, câte răutate și toate astea. Și atunci nu îl iartă. Dar zice: dacă voi nu iertați nici Tatăl vostru ceresc nu vă va ierta. Și dacă nu îți poate ierta nici Dumnezeu păcatul respectiv, alt păcat, mai mic, diavolul are prilej acolo, are loc. Și atunci el poate să te chinuie.

Slujirea de vindecare prin eliberare nu aparține doar liderilor, ci este chemarea fiecărui credincios. Există lucrări care se ocupă de acest domeniu, cum sunt Ellel Ministries, Healing Room și InHim Ministry.

Cristina Feru, Ellel Ministries România: E o lucrare complementară pentru ceea ce se întâmplă în biserici. Iar oamenii, de câte ori vin în mediul acesta, se întreabă: „Oare de ce nu am știut aceste lucruri mai demult, că mi-ar fi schimbat mult viața?”

Stelian Pele, Ellel Ministries România: Mi s-a dat de înțeles că nu trebuie să aștept până să fiu perfect ca să mă pun să fac ceva cu viața mea. Nu trebuie să aștept până o să reușesc să-mi pun toate lucrurile în ordine.

Beni Rusu, Timișoara: În biserică nu se discută neapărat despre lucrurile astea la un nivel atât de profund. Asta e diferența dintre Ellel și lucrarea bisericii. Cred că aici e o aprofundare a lucrării de eliberare, respectiv lucrarea de vindecare prin eliberare.

Steluța Crișan, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Când vorbesc despre healing, am intrat cu ghiozdanul plin de pietre și am ieșit cu el plin de binecuvântări. Adică am lăsat acolo tot ce a fost greu în viața mea și am ieșit mult mai ușoară, mult mai plină de speranță și încredințată că Domnul va lucra și mai mult în viața mea.

Remona Paul, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Noi ne întâlnim în fiecare miercuri. Suntem 12-14 persoane. Ne rugăm în primul rând pentru că vrem să auzim de la Domnul, să avem urechea sensibilă la vocea Duhului Sfânt, să vedem în duhul, să avem ochii deschiși.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 867, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

248 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.