• Recomandare - Cursuri gratuite de învățătură în eliberare

  Cursul „Eliberând Captivii” e un curs de introducere în slujirea de vindecare și eliberare, dorind să vă ajute să deveniţi mai conştienţi de lucrurile importante în căutarea libertăţii şi a vieţii din belşug. Fondatoare a "Life Recovery Inc.", autoarea Marjorie Cole e specializată în echiparea şi restaurarea credinciosilor pentru o viaţă din belşug în El, prin vindecare interioară şi eliberare.

  INTRĂ ÎN CURS, online     Descarca PDF

  Cursul SOS introCursul SOS sintetizeaza principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

  CURS SOS (1.1GB!)     Cumpără Carte+DVD    Cazuistică-exemple (2GB!)

  Cursul Diavolul în fața instanței - Conceptele prezentate în acest curs au revoluţionat vieţile oamenilor! Bazată pe principii scripturale şi înălţându-L pe Isus Hristos ca Sfătuitorul Minunat, „Diavolul în faţa instanţei” expune strategia duşmanului împotriva credincioşilor - o strategie care i-a slăbit şi i-a făcut neroditori în Împărăţia lui Dumnezeu.

  Intră în curs     Cumpără cartea

Cine are autoritate spirituală asupra vieții unei persoane?

Scris în . Publicat în Eliberare.

Una din intrebarile pe care le pot avea cei care se ocupa cu lupta spirituala sau cei ce mijlocesc pentru membrii din familia lor sau pentru alti oameni, este legata de cand acestia au dreptul sa intervina in rugaciune, cand o pot face si cand nu. Majoritatea vor sa stie daca au sau nu autoritate spirituala. Acestia trebuie sa cunoasca unde incepe autoritatea lor ca si consilieri si unde se termina aceasta.

Unul dintre cazurile pe care le-am consiliat legat de această problemă a autorității a fost un bărbat, care bebeluș fiind, a fost închinat Diavolului de către bunica lui ce se ocupa cu vrăjitorii și farmece. Acest lucru a debutat în viața lui cu tot felul de probleme, cu depresii și opresiuni din partea vrăjmașului. A ajuns în jurul vârstei de 40 de ani, în care avea momente unde demonii îi vorbeau și încercau să îl afecteze, aduncând tot felul de frici și de fobii în viața lui.

Este un lucru trist. Trebuie să vedem că oamenii pe care Dumnezeu i-a așezat în familie ca să vegheze la dezvoltarea copilului și la binecuvântarea lui (cum sunt părinții și bunicii), pot aduce uneori nu binecuvântare, ci blesteme asupra vieții copiilor lor, prin astfel de practici oculte sau prin diferite forme de vrăjitorie și ocultism. Este important ca persoana în decursul consilierii să fie identificate acele practici ale părinților, bunicilor și membrilor familiei care au făcut astfel de lucruri împotriva voii lui Dumnezeu și împotriva a ceea ce Dumnezeu vrea să facă în viața omului.

Când această persoană a ajuns la noi la consiliere, am început să luăm toate aceste etape din viața lui, pentru a le aduce înaintea lui Dumnezeu. Mai apoi, urma să îl conducem în rugăciune. Cazul lui fiind așa de dramatic, am observat în el manifestarea demonică. Persoana respectivă ajungea în ipostaze în care demonii îl ridicau cu tot cu scaun, în timpul slujirii. Noi legam duhurile, le interziceam să se manifeste și încercam să continuăm discuția cu omul, mutându-ne atenția de pe duhuri, pe individ. Era o consiliere destul de obositoare. După consiliere, ne întorceam așa obosiți, ca și cum am lucrat o zi în mină și veneam de la minerit.

La un moment dat, în timp ce demonii îl scuturau pe scaun și sărea cu tot cu scaun, l-am adus înapoi și  i-am pus o întrebare cheie: „Tu crezi că este în regulă ca demonii să se manifeste? Crezi că e ok să putem vedea pe tine o manifestare demonică și faptul că are loc ceva spiritual acolo?” Și omul a răspuns: ”Da! Bineînțeles! Așa puteți vedea că am o problemă cu care eu vin la voi, ca să vă rugați pentru mine! Nu sunt scormoneli în capul meu, ci sunt probleme reale!”

Atunci eu i-am spus că îl credem, că știm ce probleme sunt și că le vom rezolva înaintea lui Dumnezeu. I-am explicat că nu avem nevoie de aceste manifestări ale vrăjmașului. De aceea, eu l-am condus într-o rugăciune în care să își ceară iertare pentru că a dat dreptul demonilor să se manifeste în ființa lui. El s-a rugat foarte simplu, cerându-i lui Dumnezeu să îl ierte pentru faptul că a lăsat demonii să se manifeste și să facă orice cu trupul lui, vorbind prin el. După acest moment, consilierile erau mult mai simple, mult mai senine, parcă era o primăvară.

Mă gândeam de ce nu mi-a dat Dumnezeu mai repede această revelație și anume că autoritatea individului este cea care primează. Omul este primul care are dreptul asupra vieții lui și el poate permite vrăjmașului să manifeste anumite lucruri în viața acestuia, sau nu. Oricum, ceea ce este important de reținut în acest caz este că în momentul în care legi ca și om a lui Dumnezeu puterea vrăjmașului și îi interzici să se manifeste, lucrul acesta se întâmplă. Acest lucru funcționează de fiecare dată și cel rău nu poate face mai mult decât îi permite un om a lui Dumnezeu în consiliere.

Atunci când omul decide să vină la consiliere, el se deschide autorității spirituale a consilierilor, pentru a putea fi restaurat și vindecat. În cazul de mai sus, deschiderea a fost limitată, deoarece pe de o parte omul a  fost deschis și a venit la consiliere, iar pe de cealaltă parte el permitea o oarecare manifestare a vrăjmașului în viața lui. Până am reușit să ne punem de comun acord ca totul să meargă perfect în partea de slujire în care vrăjmașul parcă era legat de scaun exact cum îl legam noi și se manifesta, a fost necesară și deschiderea persoanei, pentru a duce până la capăt această delegare a responsabilității, a luptei spirituale și pentru a putea fi slujit într-un mod bun și pașnic.

Legat de persoana lui, ne-am întâlnit după ani de zile cu el și își amintea de acest timp de consiliere cu bucurie și mulțumire datorită faptului că viața lui a fost drastic îmbunătățită. Din păcate, noi nu am putut finaliza consilierea cu el, pentru că (din nou, revenind la autoritate) nu a mai fost de acord cu anumite puncte teologice în lupta spirituală și am putut să îl ajutăm doar parțial. Chiar și așa, viața lui s-a îmbunătățit și a putut să experimenteze multă relaxare și bucurie, dată de eliberarea care s-a intamplat in diferite zone din viata lui.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com
--------------------
Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara, punandu-le la dispozitia crestinilor pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai aproape de starea ceruta Bisericii de a fi fara pata, fara zbarcitura, ci sfanta si fara prihana (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

3185 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.